Subsidie sedumdak aanvragen bij jouw gemeente

Zoek jouw gemeente

Type (een gedeelte) van de naam van jouw gemeente of stad of dorp. Je kunt ook zoeken op het adres of de (bedrijfs)naam van jouw locatie.

Je kunt voor de aanleg en de aanschaf van je sedum dak subsidie aanvragen bij je gemeente. Het bedrag van de sedumdak subsidie loopt bij sommige gemeenten op tot wel 40 euro per vierkante meter. Dit is wel afhankelijk van de gemeente waar je in woont. Door de tegemoetkoming wordt het een stuk makkelijker om sedum cassettes aan te schaffen. In de onderstaande tekst kun je meer informatie vinden over de subsidie sedumdak. Controleer altijd bij je gemeente of er recente wijzigingen zijn geweest in het beleid rondom subsidieregelingen voor de aanleg van sedum daken.

Waarom geeft de gemeente sedumdak subsidie?

Zoals je ogenschijnlijk hebt gehoord, hebben sedum daken een enorm positieve invloed op een tal aan factoren. En dit sentiment delen de gemeenten van Nederland ook. Want, wist je dat een groendak ervoor zorgt dat regenwater tijdens hevige buien meer gereguleerd de grond in trekt? Dit ontziet de riolen en vermindert wateroverlast. Daarnaast zetten de sedumplantjes CO2 in de lucht om in zuurstof. Dit zorgt ervoor dat de lucht in het gebied schoner blijft. Dit draagt bij aan een prettige leefomgeving en is goed voor het milieu. Dit omdat het opwarming van het klimaat tegengaat. Verder is inmiddels gebleken dat in buurten waar veel sedum daken zijn, de huizen in waarde stijgen. Genoeg redenen dus voor de gemeente om de aanleg van sedum daken te stimuleren met de subsidie sedumdak.

De voorwaarden voor sedumdak subsidie

Iedere gemeente stelt bepaalde voorwaarden aan jou als particulier of ondernemer om subsidie te verstrekken voor het aanleggen van sedum daken. De precieze voorwaarden voor sedumdak subsidie verschillen per gemeente. Hoewel wij deze informatie met zorg hebben samengesteld, kunnen er geen rechten aan worden ontleend. Wel zijn er een aantal punten die genoemd kunnen worden over de subsidiëring vanuit de gemeente van sedumdaken in het algemeen. Hierdoor krijg je een goed beeld van hoe hoog de sedumdak subsidies kunnen zijn.

Sedumdak subsidie voor particulieren

Voor particulieren is vaak de enige eis dat de aanleg wordt uitgevoerd door een erkend bedrijf. TOPGROEN heeft alle erkenningen die nodig zijn voor bouwwerk begroeners om professioneel en effectief jouw sedum dak aan te leggen.

Sedumdak subsidie voor ondernemers

Bovenstaande geldt natuurlijk ook voor ondernemers. Maar, ondernemers moeten ook nog nadenken over de fiscale kant van een sedum dak. Dit gaat voornamelijk over de VAMIL en de MIA-regeling. Dit komt omdat een sedum dak een investering is die je in de loop van de tijd terugverdiend.

Overzicht van gemeenten die subsidie sedumdak geven

Zoek op wat jouw gemeente voor je kan betekenen als je een sedum dak wilt aanleggen. Iedere gemeente heeft verschillende regelingen en voorwaarden. Controleer altijd de website van jouw gemeente om op de hoogte te zijn van eventuele veranderingen in het beleid. Kun je jouw gemeente niet vinden? Neem contact op bij het loket van je gemeente voor actuele informatie over subsidieregelingen. In de overstaande tekst kun je informatie vinden over 26 verschillende gemeenten.

Geen sedum dak subsidie voor jouw gemeente?

Er zijn ook landelijke subsidieregelingen waar je aanspraak op kunt maken wanneer jouw gemeente geen afzonderlijke regeling heeft. Deze hebben dan vaak te maken met het energiezuiniger maken van je woning. Controleer de informatie op de pagina hieronder met de website van jouw gemeente. Kom je er niet uit? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over subsidie van een nieuw sedumdak.

Alphen aan den Rijn

De gemeente Alphen aan den Rijn heeft op dit moment geen specifieke regeling voor een subsidie sedumdak. Maar, ze hebben wel een aantal regelingen waar je aanspraak op kunt maken als je een sedum dak gaat aanschaffen. Dit is de ‘duurzaamheidslening’ en de ‘stimuleringslening’. De leningen hebben een hoogte van 2500 euro minimum en 25.000 euro maximum. Als je aanspraak maakt op een lening van meer dan 12.500 euro, is hypothecaire zekerheid vereist.

 

Meer weten? Bekijk op de site van gemeente Alphen aan den Rijn de actuele informatie over sedumdak subsidie voor inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn.

Almelo

De gemeente Almelo geeft je een vast bedrag per vierkante meter van €17,24 aan sedum dak subsidie. Dit bedrag geldt voor zowel particulieren als bedrijven. Je krijgt maximaal een maand na je aanvraag bericht of het is goedgekeurd. Als jouw aanvraag inderdaad is goedgekeurd voor een subsidie, moet binnen 6 maanden je sedumdak geplaatst zijn. Dit bewijs je door de factuur ook voor deze tijd op te sturen naar de gemeente.

 

Meer weten? Bekijk de actuele informatie over sedumdak subsidie van de gemeente Almelo op hun website.

Amersfoort

Vorig jaar had de gemeente Amersfoort 100.000 euro uitgekeerd voor subsidie aan groene daken. Hierbij kon je een maximumbedrag uitgekeerd krijgen van 900 euro. Je moest minimaal vijf vierkante meter van je dak bedekken met sedum cassettes als je aanspraak wilde maken op sedum dak subsidie. Helaas is voor 2021 alle subsidie verdeeld. Wil je een sedum dak aanleggen en woon je in de gemeente Amersfoort? Dan is de kans groot dat er volgend jaar weer subsidie sedumdak is als het budget is vastgesteld. Vraag dit na bij het gemeenteloket.

 

Meer weten? Bekijk op de website van de gemeente zelf voor de actuele informatie over sedumdak subsidie van de gemeente Amersfoort.

Amsterdam

Als je een subsidieaanvraag wilt doen in Amsterdam, kun je 50% van je subsidiabele kosten vergoed krijgen met een maximum van 30 euro per vierkante meter. Het maximum bedrag wat je per keer kunt aanvragen is €100.000,-. Als de wateropslagcapaciteit groter is dan 30 liter per vierkante meter kun je een hoger bedrag uitgekeerd krijgen per vierkante meter. Dan is dit maximaal 50 euro.

 

Meer weten? Bekijk op de website van de gemeente zelf voor de actuele informatie over sedumdak subsidie van de gemeente Amsterdam en andere duurzaamheidssubsidies.

Amstelveen

Als je in de gemeente Amstelveen woont, kun je een sedum dak subsidie krijgen van tussen de 10 en 15 euro per vierkante meter. Deze tegemoetkoming hangt af van de beplanting die je kiest en van het oppervlakte van het dak wat met sedum cassettes bedekt komt te liggen. Het bedrag kan oplopen tot een maximum van €15.000,- per gebouw. Ook is een eis dat het gebouw ouder moet zijn dan drie jaar en gemiddeld meer dan 15 vierkante meter oppervlakte moet hebben. Heb je dit niet? Je kunt eventueel samen aanvraag doen voor sedumdak subsidie met twee kleine daken om toch boven de 15 vierkante meter uit te komen.

 

Meer weten? Bekijk op de website van de gemeente zelf voor de actuele informatie over sedumdak subsidie van de gemeente Amstelveen.

Apeldoorn

De subsidie groene daken in de gemeente Apeldoorn zit op 30 euro per vierkante meter met een maximum van 2500 euro voor particulieren. Voor bedrijven en sociaal verhuurders is dit 25.000 euro. De maximale subsidietoekenning is 50% van de totale kosten van je sedum dak. Goed om te weten; alleen de panden die aangesloten zijn op het gemengde riool kunnen in aanmerking komen tot de subsidieregeling. In de praktijk zijn dit alleen de gebouwen die in de binnenstad liggen.

 

Meer weten? Bekijk op de website van de gemeente zelf voor de actuele informatie over sedumdak subsidie van de gemeente Apeldoorn.

Den Bosch

Als je een dak hebt van minimaal 20 vierkante meter op een gebouw wat gebouwd is voor 2014, kun je 25 euro per vierkante meter sedum dak subsidie ontvangen. Het maximum is 5000 euro.

Breda

Als je in de gemeente Breda woont en sedumdak subsidie wilt aanvragen, kun je tot maximaal 50% van het totale bedrag uitgekeerd krijgen. Je komt of in aanmerking voor 20 euro per vierkante meter, óf 30 euro. Dit hangt af van de subsidieregels. Je kunt als je als particulier 20 euro subsidie krijgt per vierkante meter aanvraag doen voor een maximum bedrag van 2000 euro. Als je voor jouw bedrijf de aanvraag doet, is dit tot 8000 euro. Doe je sedumdak subsidie aanvraag tenminste vijf weken voordat je van plan bent de sedum cassettes op je dak te gaan leggen. Dan weet je zeker dat je op tijd bent.

 

Meer weten? Bekijk op de website van de gemeente zelf voor de actuele informatie over sedumdak subsidie van de gemeente Breda.

Capelle aan den IJssel

Je kunt in de gemeente Capelle aan den IJssel een bedrag van 25 euro per vierkante meter uitbetaald krijgen en voor verticale gevels 50 euro. Ook worden de kosten van een bouwkundig onderzoek vergoed tot 250 euro. Je kunt tot maximaal 90% van het totale bedrag uitgekeerd krijgen als particulier. Als bedrijf of organisatie is dit 50%.

 

Meer weten? Bekijk op de website van de gemeente zelf voor de actuele informatie over sedumdak subsidie van de gemeente Capelle aan de IJssel.

Eindhoven

In Eindhoven krijg je 25 euro vergoed per vierkante meter, met een maximum van 2500 euro per subsidieaanvraag. Ook moet de woning ouder zijn dan vijf jaar.

 

Meer weten? Bekijk op de website van de gemeente zelf voor de actuele informatie over sedumdak subsidie van de gemeente Eindhoven.

Den Haag

Krijg in de gemeente Den Haag 25 euro per vierkante meter vergoed tot een maximum van 25% van het totale bedrag. Er zijn hier vier voorwaarden voor:

 

a) Het dak moet groter zijn dan 20 vierkante meter;

b) Je dak moet een wateropslagcapaciteit hebben van 18 liter per vierkante meter sedumdak;

c) Een wortelwerende laag plaatsen is verplicht;

d) De helling van het dak mag niet groter zijn dan 35 graden.

 

Meer weten? Bekijk op de website van de gemeente zelf voor de actuele informatie over sedumdak subsidie van de gemeente Den Haag.

Groningen

Net zoals in Amersfoort, is in Groningen een beperkt bedrag beschikbaar voor sedum dak subsidie. Hiervoor geldt dus dat je er snel bij moet zijn. Je krijgt 30 euro per vierkante meter subsidie sedumdak voor de eerste 6-100 vierkante meter. Tussen de 100-250 meter wordt dit bedrag 20 euro, en van 250 tot 1000 vierkante meter, is dit 10 euro per vierkante meter.

 

Meer weten? Bekijk op de website van de gemeente zelf voor de actuele informatie over sedumdak subsidie van de gemeente Groningen.

Hoorn

In Hoorn kun je 10% van de gemaakte kosten vergoed krijgen met een maximum van 500 euro. Als je ook zonnepanelen neemt, wordt deze korting op beide projecten 15% met een maximum van 750 euro.

 

Meer weten? Bekijk op de website van de gemeente zelf voor de actuele informatie over sedumdak subsidie van de gemeente Hoorn en andere duurzaamheidssubsidies.

Hengelo

In Hengelo kun je alleen aanspraak maken op subsidie sedumdak voor de materiaalkosten. In de praktijk zijn dit dus de sedum cassettes. Dit is 25 euro per vierkante meter. Een voorwaarde is dat je een plat dak hebt of een flauwe hellend dak, met een maximale hellingsgraad van 15%.

 

Meer weten? Bekijk op de website van de gemeente zelf voor de actuele informatie over sedumdak subsidie van de gemeente Hengelo.

Leiden

In de gemeente Leiden kun je aanspraak maken op de sedum dak subsidie als je dak 15 of meer vierkante meter is. De sedumdak subsidie is dan 25 euro per vierkante meter met een maximum van €15.000,-. Ook kun je in Leiden aanspraak maken op een duurzaamheidslening van 2500 tot 15.000 euro. Hiervoor is het wel van belang dat je een huiseigenaar bent. Anders kom je niet in aanmerking voor de lening.

 

Meer weten? Bekijk op de website van de gemeente zelf voor de actuele informatie over sedumdak subsidie van de gemeente Leiden.

Leeuwarden

Als je een water opslagruimte hebt van 25 tot 50 liter water kun je een sedumdak subsidie krijgen van 30 euro per vierkante meter, bij een oppervlak van 6 tot 100 vierkante meter. Collectieve aanvragen zijn overigens ook toegestaan in deze gemeente.

 

Meer weten? Bekijk op de website van de gemeente zelf voor de actuele informatie over sedumdak subsidie van de gemeente Leeuwarden.

Leidschendam-Voorburg

In de gemeente Leidschendam-Voorburg kun je maximaal 25 procent van je aankoopbedrag gesubsidieerd krijgen. De sedum dak subsidie kan hoger worden: hiervoor moet je samen met een andere bewoner van de gemeente een collectieve aanvraag voor subsidie sedumdak doen. Dan is dit 30%. Let wel goed op: de subsidiepot voor sedum daken is snel leeg. Wees er daarom snel bij.

 

Meer weten? Bekijk op de website van de gemeente zelf voor de actuele informatie over sedumdak subsidie van de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Nijmegen

In Nijmegen bestaat er een verschil tussen particulieren en andere organisaties of bedrijven. Je kunt maximaal 2500 euro sedum dak subsidie krijgen als je particulier bent. Als je lid bent van een woonvereniging, bedrijf of woningcorporatie is dit maximaal 20.000 euro. Ook hangt het af van de hoeveelheid water die opgeslagen kan worden door het sedumdak. Als dit 25 liter water is per vierkante meter krijg je 30 euro per vierkante meter. Slaat je dak 50 liter water op? Dan kun je aanspraak doen op de sedumdak subsidie van 50 euro per vierkante meter. Is je dak van metaal? Dan krijg je helaas geen subsidie.

 

Meer weten? Bekijk op de website van de gemeente zelf voor de actuele informatie over sedumdak subsidie van de gemeente Nijmegen.

Rotterdam

Wil je een dak in Rotterdam bedekken met sedum cassettes van boven de 10 vierkante meter? Dan krijg je sedum dak subsidie van 20 euro per vierkante meter sedum. Als je een bedrijf bent, woonvereniging of woningcorporatie is dit 50% van de totale kosten.

 

Meer weten? Bekijk op de website van de gemeente zelf voor de actuele informatie over sedumdak subsidie van de gemeente Rotterdam.

Smallingerland

In de gemeente Smallingerland hangt de grootte van je sedumdak subsidie af van het oppervlakte van je dak. Dit is 30 euro tot 75 vierkante meter. Tot en met 200 vierkante meter is dit 20 euro, en tot 1000 vierkante meter 10 euro per vierkante meter. Voor particulieren is het maximum van de aanvraag 3000 euro. Voor bedrijven, woningverenigingen en coöperaties is dit 12.000 euro en moet je een maximum oppervlakte hebben van 75 vierkante meter.

 

Meer weten? Bekijk op de website van de gemeente zelf voor de actuele informatie over sedumdak subsidie van de gemeente Smallingerland.

Soest

De gemeente Soest hanteert een sedumdak subsidieregeling waarbij 33% van de aanlegkosten worden vergoed en per vierkante meter sedum cassettes 30 euro per vierkante meter. Je kunt sedumdak subsidie aanvragen als je dak groter is dan 6 vierkante meter. Het maximale bedrag is € 20.000,- per gebouw.

 

Meer weten? Bekijk op de website van de gemeente zelf voor de actuele informatie over sedumdak subsidie van de gemeente Soest.

Tilburg

Woon je in de gemeente Tilburg in de bebouwde kom? Dan kun je een subsidie sedumdak aanvragen. Hierbij krijg je 50% van de kosten van het aanleggen van je sedum dak vergoed. Ook in Tilburg is de watercapaciteit van je dak van belang. Aan de hand hiervan wordt de grootte van je sedum dak subsidie vastgesteld. Dit zal ongeveer tussen de 25 en 40 euro zijn. Het maximale bedrag wat wordt vergoed is 2500 euro.

 

Meer weten? Bekijk op de website van de gemeente zelf voor de actuele informatie over sedumdak subsidie van de gemeente Tilburg.

Utrecht

In Utrecht krijg je 25 euro per vierkante meter vergoed. Dit is wel maximaal 50% van de totale kosten die je gemaakt hebt tijdens de aanleg. Er staat ook een maximum op van 20.000 euro in totaal. Ook zitten hier de kosten van het bouwkundig advies in, wat maximaal 250 euro is. Je kunt pas een subsidie sedumdak aanvragen als je dakoppervlakte groter is dan 20 vierkante meter. Als je hier niet aankomt, kun je een dak van een schuur of garage ook hierbij mee laten tellen.

 

Meer weten? Bekijk op de website van de gemeente zelf voor de actuele informatie over sedumdak subsidie van de gemeente Utrecht en of je nog sedumdak subsidie kunt aanvragen.

Zoeterwoude

In de gemeente Zoeterwoude kun je een duurzaamheidssubsidie aanvragen. Hiermee vraag je niet alleen sedumdak subsidie aan, maar ook vloerisolatie, raamisolatie en andere energiebesparende maatregelen. Het maximum bedrag per gebouw is 2500 euro. Maar, als je huis voor 1945 is gebouwd, bedraagt dit €5000,-. Je kunt voor deze subsidie dus groendak bedekking aanleggen, samen met andere energiebesparende projecten.

 

Meer weten? Bekijk op de website van de gemeente zelf voor de actuele informatie over sedumdak subsidie van de gemeente Zoeterwoude.

Sedumdak subsidie aanvragen voor sedum cassettes van TOPGROEN

Kom je er niet uit en heb je algemene vragen over sedumdak subsidies en groene daken? Ons team van groendak specialisten staat voor je klaar. Bel ons tijdens kantooruren op 085-0407111 of mail ons naar info@topgroen.nl. Voor specifieke vragen over jouw sedumdak subsidie kun je het beste bij je gemeenteloket terecht.