Zonnepanelen op je groendak

Zonnepanelen & Sedum

Beter rendement – lagere energiekosten
Zonnepanelen kunnen tot wel 9% beter rendement maken als ze worden gecombineerd met een sedumdak. Dit komt doordat de omgevingstemperatuur rondom de zonnepanelen lager is met een groendak dan met een zwart dak dat alle warmte in zich opneemt.
De opbrengst van een zonnepaneel wordt dus hoger als het gecombineerd wordt met een groendak, dit resulteert dus in een lagere energierekening.

Mooier
De combinatie van zonnepalen en een groendak is mooier dan alleen zonnepanelen op een plat dak. Het vaak donkere oppervlak rondom de ook donkere panelen wordt opgefleurd door het groendak.

Efficiëntie tijdens installatie
Het direct combineren van zonnepanelen met een groendak zorgt voor een efficiëntere installatie. Alle onderdelen kunnen in één keer naar het dak worden gebracht met een ladderlift of kraan.
Hierdoor  hoeft maar één keer materieel te worden ingehuurd voor het naar boven brengen. Dit zal dus goedkoper zijn dan het eerst aanbrengen van zonnepanelen en later een groendak rondom de panelen.

Jouw partner voor groene daken
Topgroen is jouw partner voor zonnepanelen in combinatie met een groendak. Wij maken een passende offerte met een zonnestudie die de ideale richting en het aantal panelen weergeeft voor jouw dak.
Wij zullen zowel de PV-panelen als het groendak leveren en installeren.

Interesse gewekt?
Is jouw interesse gewekt, neem dan contact met ons op en wij informeren je graag.