Sedum Kruiden

Bereken jouw dak

sedum kruiden

Prijs inclusief systeem

Vanaf € 60,45 per m²
tot 22
van 22 tot 59
van 59 tot 100
van 100 tot 200
Vanaf 200
75,95 per m²
72,45 per m²
68,45 per m²
64,45 per m²
60,45 per m²

Alleen geschikt voor

Zeer sterk geconstrueerde daken met een minimale belasting van 225 kg per m2. Dit zijn vaak alleen betonnen daken of daken met een stalen constructie.

Omschrijving

De sedum-kruidenmat is een biodiverse vegetatiemat waarbij naast sedumplantjes een variatie aan bloeiende kruiden is toegevoegd. Dit resulteert in een kleurrijke vegetatie op het dak. De variatie aan vegetatie heeft een grote aantrekkingskracht op bijen en vlinders.

 1. Beschermdoek
  Het beschermdoek wordt gebruikt bij de biodiverse (intensieve) daken als extra beschermlaag voor de dakbedekking en wordt als eerste geplaatst op het dak.
 2. Drainage
  De drainagemat inclusief filtervlies wordt gebruikt om water te bufferen onder het sedum en substraat. Deze laag speelt een belangrijke rol in de systeemopbouw van een groendak. Door de buffering van water en afvloeiing kan tijdens een droge periode de waterreserve weer opgenomen worden door de bovenliggende vegetatielaag. Het zorgt tevens voor een goede beluchting van het wortelsysteem van de beplanting. De mat heeft een dikte van 20 mm.
 3. Daktuinsubstraat
  Daktuinsubstraat wordt gebruikt als voedingslaag voor de intensieve biodiverse daken en is het groeimedium waarin de beplanting van een groendak groeit. Het is een voedingsrijke ondergrond met een waterdoorlatende werking en toepasbaar voor diverse soorten vegetatie. Deze optimaal afgestemde daktuinsubstraten zorgen ervoor dat elke vegetatielaag de juiste voeding krijgt ondanks de beperkte dikte van de bodemlaag.
 4. Vegetatiemat
  De biologisch afbreekbare Sedummat Kruidenmix is een intensieve mat en wordt beplant met vier tot zes verschillende soorten sedum, aangevuld met een variatie van bloeiende kruiden en diverse soorten grassen. De plantjes groeien op een kokosvezelmat en een speciaal doorontwikkeld substraat. Bij levering is de mat altijd voor minimaal 95% begroeid. De vegetatiematten van TOPGROEN worden in Nederland gekweekt volgens FLL-richtlijnen.
Bereken jouw dak