Sedum Mix Standaard

Bereken jouw dak

sedum mix standaard

Prijs inclusief systeem

Vanaf € 46,45 per m²
tot 22
van 22 tot 59
van 59 tot 100
van 100 tot 200
Vanaf 200
56,95 per m²
54,95 per m²
51,95 per m²
49,45 per m²
46,45 per m²

Geschikt voor

Vrijwel alle wat stevigere constructies zoals een stenen tuinhuis, stevige schuur, uitbouw of garage. Als een volwassen man over het dak kan lopen, is het op zeker geschikt voor de Sedum Mix Standaard.

Omschrijving

De sedummixmat is het meest toegepaste product voor direct-groene sedumdaken. Bij levering is de vegetatiemat altijd voor minimaal 95% begroeid. De TOPGROEN vegetatiematten worden in Nederland gekweekt. De mat bestaat uit zes tot acht verschillende soorten sedum plantjes waardoor deze het gehele jaar mooi groen is. Het vetachtige plantje Sedum is goed in staat om water in het blad op te slaan en kan daarom uitstekend functioneren onder diverse weersomstandigheden. De sedummixmat wordt zowel voor het Sedum Mix Light als het Sedum Mix Standaard systeem gebruikt.

 1. Wortelwerende folie (Optioneel) 
  Deze folie wordt niet meer standaard meegeleverd omdat de drainage al 2-zijdig wortelwerend is.
  De wortelwerende folie kan gebruikt worden als onderste laag onder je sedumdak systeem. Het voorkomt dat wortels zich kunnen hechten aan de dakbedekking. Het is gemaakt van duurzaam materiaal, LPDE-folie, wat goed is bestand tegen vocht en wortelgroei. De mat heeft een dikte van 0.5 mm.
 2. Drainage
  De drainagemat inclusief dubbelzijdig en wortelwerend filtervlies wordt gebruikt om water te bufferen onder het sedum en substraat. Deze laag speelt een belangrijke rol in de systeemopbouw van een groendak. Door de buffering van water en afvloeiing kan tijdens een droge periode de waterreserve weer opgenomen worden door de bovenliggende vegetatielaag. Het zorgt tevens voor een goede beluchting van het wortelsysteem van de beplanting. De mat heeft een dikte van 20 mm.
 3. Substraatrol
  De substraat rol die hoort bij dit type sedummat is 40 mm dik.
  Substraatrol wordt gebruikt als groeimedium en werkt uitstekend voor sedum. Het zorgt ervoor dat het sedum zich goed kan wortelen in de rol en beschikt over een goede vasthoudendheid en wateropname. Het is gemaakt van steenwolvezels.
 4. Vegetatiemat
  De Sedum Mix standaard is een extensief groendak en deze sedummixmat heeft een dikte van ongeveer 30mm. Extensieve groendaken bestaan uit vegetaties die zichzelf, zonder al te veel onderhoud, in stand kunnen houden. Deze voor begroeide sedummixmat bestaat uit 6 - 8 verschillende soorten sedum waarbij we een begroeiingspercentage van 95% garanderen bij de levering. De vegetatiematten van TOPGROEN worden in Nederland gekweekt volgens FLL richtlijnen.
Bereken jouw dak