Utrecht - Stolberglaan

 

Het is altijd goed om even stil te staan bij de mooie projecten die wij hebben uitgevoerd!

In september 2020 kregen we een prachtige aanvraag. In Utrecht Oost, in een statige jaren ’30 laan hadden een paar buren het idee om te gaan verduurzamen. Jaren ’30 huizen zijn slecht geïsoleerd, dus er is veel eer te behalen.

Er was al wat gedaan. Zonnepanelen, dubbel glas, een hybride warmtepomp.En nu waren de platte daken aan de beurt. TOPGROEN kreeg hiervoor een aanvraag. Het idee was om te starten met het renoveren van de platte daken en deze te isoleren.Eén van de bewoners trok de kar en probeerde iedereen te enthousiasmeren om op de nieuwe daken meteen ook een sedum groendak te laten aanleggen.

 

Allereerst heeft TOPGROEN samen met een lokale aangesloten aannemer en dakdekker de daken geïsoleerd met hoog rendement PIR-isolatie. Daarna zijn de daken bedekt met nieuwe dakbedekking. En als klap op de vuurpijl hebben we alle 6de daken groen gemaakt met een TOPGROEN sedumdak. Ruim 200 m2 koele groene daken in plaats van grauwe en hete zwarte daken.

Utrecht 

TOPGROEN heeft voor alle bewoners de subsidie aanvraag verzorgd. In de gemeente Utrecht hebben wij de mogelijkheid om deze afhandeling geheel voor de klant te verzorgen. Zodoende kunnen wij bij de aanschaf van het groendak meteen al de subsidie verrekenen, waardoor de klant alleen het nettobedrag hoeft te betalen. De subsidie op een groendak in de gemeente Utrecht bedraagt 50% van het aankoopbedrag.

 

Interesse om ook samen met je buren of alleen je platte daken groen te maken, neem gerust contact met ons op. We helpen je graag! Let’s Make Holland Green Again!

Utrecht